Nieuws
26 januari 2022

Knallend het nieuwe jaar in

In oktober 2021 ging er voor ons een bijzonder project van start. Een echte ‘jongensdroom’: werken met schoten, knallen en explosies. Voor politiepersoneel in opleiding wordt er een studietool ontwikkeld, aan de hand van verschillende casussen. Hoe handel je als ‘first responder’ in bepaalde situaties? Hiervoor moesten een aantal films worden ontwikkeld. Films die bepaalde politieprocessen in beeld brengen en films die dienen als trainingsmiddel, waarbij je zelf keuzes kunt maken a.d.h.v. een situatie.

Voor deze studietool zijn verschillende situaties bedacht met betrekking tot extreem geweld. Deze konden in beeld worden gebracht in het trainingscentrum van Defensie, in Vught. Dit is een oefenterrein, waar politie- en defensiepersoneel met casussen kan trainen, in nagebootste omgevingen. Denk aan een metrostation, een marktplein, een winkelstraat, een ziekenhuis, een hotelkamer etc. Ideaal decor voor het in beeld brengen van de films.

Zcene moving stories was verantwoordelijk voor de regie, productie en techniek. In samenwerking met de politie zijn de situaties bedacht en tot leven gebracht op set. In het nieuwe jaar zal de studietool met de opleidings- en trainingsfilms ingezet worden door de politie.

Meer Nieuws