Corporate Stories

De weg naar verandering

Rabobank

De opdracht:

Vertel het verhaal van hoe agrariërs van helden in zondebok zijn veranderd en hoe we samen dat beeld kunnen kantelen. Direct na WO-II kregen agrariërs van de overheid de opdracht zoveel mogelijk voedsel te produceren. Daar waren ze heel succesvol in. Maar in de jaren ’90 kwam de keerzijde van de medaille in beeld met negatieve effecten op het milieu, verdwijnen van biodiversiteit en meer. En nu, in de 21e eeuw zoeken we samen naar oplossingen voor een duurzame en veilige voedselproductie.

Doelgroep:

Iedereen die betrokken is in de keten van voedselproductie en in het bijzonder de agrariërs. Maar ook medewerkers, leden en klanten van de Rabobank.

Onze oplossing

Het verhaal van de rol die de boeren hebben gespeeld in de voedselketen sinds de jaren 50 hebben we verteld door de ogen van drie generaties boeren. Ieder vanuit hun eigen beleving, maar allemaal lopen ze dezelfde weg van verandering. Met als einde een oproep om samen de uitdagingen van vandaag aan te pakken.

Inzet en effectiviteit:

Deze video is uiteraard vertoond op bijeenkomsten van de Rabobank voor diverse doelgroepen. Maar ook gedeeld op diverse social media kanalen en daar meer dan 3 miljoen keer bekeken. Velen herkenden zich in het verhaal en deelden dat aan familie, vrienden en zakenrelaties. Het onderwerp is relevant, het verhaal ook.

Awards:

Gouden Reiger Opdrachtfilm van het jaar 2019
Gouden Reiger 2019 voor Creativiteit en Innovatie

Meer Corporate Stories stories