Duurzaamheid

The Road to Change

Rabobank

De opdracht:

Maak een film waarin duidelijk wordt dat verduurzaming van de voedselproductie alleen kan, door samenwerking tussen alle schakels. Van zaadtelers tot en met retailers en consument. Iedereen heeft wereldwijd zijn verantwoordelijkheid te nemen om een echte transitie in gang te zetten.

Rabobank wil daar als ‘Banker for Food’ een belangrijke rol in spelen door zich in te zetten voor veilig, toegankelijk, duurzaam en betaalbaar voedsel. Dit hoeft helemaal niet in de film aan bod te komen. De bank wil alleen de afzender zijn en met deze film haar visie overbrengen om zo de transitie op gang te brengen.

Doelgroep:

Iedereen die bij voedselproductie betrokken is, wereldwijd.

Onze oplossing:

We hebben de verschillende schakels in de voedselproductie keten steeds door een persoon laten belichten. We beginnen in een zaadverdelingslaboratorium in China, gaan naar een veeboer in Nieuw-Zeeland, een in de US, een handelaar in New York, een koffieboer in Brazilië en een supermarktinkoper in London. Samen vertellen zij het verhaal van The Road to Change.

We hebben dit met een zeer kleine ploeg in korte tijd opgenomen op locatie in het buitenland.

Inzet en effectiviteit:

De video is in première gegaan tijdens de wereldvoedseldag van het WFP in Rome en daarna veelvuldig ingezet tijdens bijeenkomsten wereldwijd. Winnaar van een Silver Medal tijdens het New York Film & Media Festival

Meer Duurzaamheid stories