Webcasts

Jongeren aan zet live

Groenpact

De opdracht

Groenpact is het samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid voor alles wat met groen te maken heeft. Van agrarische activiteiten, groenvoorziening tot landschappelijke inrichting.

Doel is om studenten in hun onderwijs zo goed mogelijk toe te rusten om later, in de praktijk, een wezenlijke bijdrage te leveren aan een groenere en betere wereld.

Vraag was om in een online uitzending de resultaten van de afgelopen jaren over het voetlicht te brengen. En met name de jongere doelgroep te betrekken bij hoe zij de uitdagingen van morgen willen gaan aanpakken op het gebied van duurzaam voedsel, biodiversiteit en klimaatverandering.

Doelgroep

In eerste instantie alle studenten in het ‘groene’ onderwijs. Van VMBO tot en met universitair. En in tweede instantie vertegenwoordigers uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Onze oplossing

Een online live talkshow vanuit het Nationaal Theater in Den Haag. Waarbij 30 studenten letterlijk, online, het podium kregen. Zij waren op een groot scherm aanwezig en konden stemmen en vragen stellen. 

Aan de andere kant van het podium was een interviewsetting met Twan Huys die, langs een aantal thema’s, in gesprek ging met gasten als Minister Carola Schouten en Eurocommissaris Frans Timmermans. 

Zcene was verantwoordelijk voor de redactie, de regie en de technische productie.

Inzet en effectiviteit

De uitzending is live en on demand bijna 3000 keer bekeken. 

De reacties waren erg positief. Het heeft Groenpact nog meer op de kaart gezet en input gegeven voor vervolgacties in de komende jaren.

Meer Webcasts stories